Φίλτρα νερού: γιατί χρειάζονται και ποιά είναι η καλύτερη λύση!

900x600 Adv1

Το νερό των πόλεων είναι πόσιμο, άρα δεν περιέχει φυτοφάρμακα, εξασθενές χλώριο, μόλυβδο, αρσενικό και άλλες ουσίες που καθιστούν το νερό επικίνδυνο. Επομένως για ποιο λόγο πρέπει να εγκαταστήσω φίλτρο νερού  που θα αφαιρεί συστατικά που δεν υπάρχουν στο πόσιμο νερό;

Κανένας λόγος. Τα πραγματικά προβλήματα του πόσιμου νερού είναι το χλώριο και τα ιζήματα που μεταφέρονται στο νερό.

Σύμφωνα με πλήθος ερευνών, η κατανάλωση χλωριωμένου νερού θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας, καθώς η παρουσία χλωρίου στο νερό που πίνουμε έχει συνδεθεί με πολλές και σοβαρές παθολογικές καταστάσεις για τον άνθρωπο. Επίσης, καθώς το νερό ταξιδεύει μέσα από ένα πεπαλαιωμένο σύστημα ύδρευσης, που περιέχει σκουριά και βρωμιά, για να φτάσει έως τις βρύσες μας, έχει σαν αποτέλεσμα να καταλήγουν στο ποτήρι μας μεγάλες ποσότητες βλαβερών ουσιών.

Ο λόγος επομένως που κάνει απαραίτητη την εγκατάσταση φίλτρου νερού, είναι για να απαλλάξουμε το νερό μας από το χλώριο και τα ιζήματα. 
Μην ξεχνάμε, επίσης, πόσο αναγκαίο είναι να έχουμε καθαρό νερό από τη βρύση μας, αφού η χρήση του δεν περιορίζεται μόνο στο να το πίνουμε, αλλά και στο να πλένουμε όλα μας τα φαγώσιμα καθώς και να τα μαγειρεύουμε σε αυτό.
Είναι απαραίτητο το φίλτρο νερού εάν βράζω το νερό που πίνω; 
Είναι αλήθεια ότι ο βρασμός εξουδετερώνει το χλώριο στο νερό. Δεν εξουδετερώνει όμως τις υπόλοιπες βλαβερές ουσίες όπως τη βρωμιά, τη σκουριά και τα μικροσωματίδια που υπάρχουν στο νερό του δικτύου. Επομένως μόνο το φιλτραρισμένο νερό μας παρέχει ασφάλεια και μας προσφέρει υγεία μέσα από όλες τις χρήσεις του νερού της βρύσης.
Και πώς να επιλέξω το κατάλληλο φίλτρο; 

«Φιλτράρετε» τι σας υπόσχονται πριν προβείτε στην αγορά του!

•  Η αγορά σήμερα κατακλύζεται από πληθώρα εταιριών που πουλούν φίλτρα που υπόσχονται να μετατρέψουν μη πόσιμο νερό (με αρσενικό, μόλυβδο και άλλες επικίνδυνες ουσίες) σε πόσιμο.
•  Επιλέξτε φίλτρο για τις πραγματικές ανάγκες του πόσιμου νερού, δηλαδή για την αφαίρεση της γεύσης και της οσμής του χλωρίου και τη συγκράτηση των  ιζημάτων.
•  Αναζητήστε φίλτρα επώνυμα και πιστοποιημένα, όχι απλώς ελεγμένα. Πολλά φίλτρα της αγοράς δηλώνουν «ελεγμένα» σύμφωνα με πρότυπα αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχουν πιστοποιηθεί για την ποιότητά τους.
•  Εμπιστευτείτε φίλτρα πιστοποιημένα από ανεξάρτητους , επίσημους φορείς και όχι απλώς εγκεκριμένα από μη αρμόδια εκπαιδευτικά ιδρύματα και πρόσωπα.
•  Επιλέξτε έναν αξιόπιστο, εξειδικευμένο προμηθευτή, με υψηλή  τεχνογνωσία.
•  Μια γερμανική ή αμερικανική σημαία στη συσκευασία δεν αποτελεί εγγύηση για τη χώρα προέλευσης ούτε για την ποιότητα του φίλτρου.
•  Εξασφαλίστε ότι το φίλτρο νερού θα αντικαθίσταται τη σωστή χρονική στιγμή από εκπαιδευμένο εκπρόσωπο της εταιρίας που πραγματοποίησε την εγκατάστασή του.