Απολύμανση με UV.

Drop Of Water 578897 1280

Όσον αφορά στην τεχνολογία UV , συγκεντρώνει τη δύναμη της υπεριώδους ακτινοβολίας για το τελικό στάδιο απολύμανσης του νερού, προβάλλοντας τη λάμπα UV . Ο σχεδιασμός κάθε κάδου νερού και οι προδιαγραφές της λάμπας UV είναι συνδυασμένα αρμονικά και έχουν ελεγχθεί έτσι ώστε να παρέχουν στο μέγιστο βαθμό, υψηλά ποσοστά υγιεινού νερού.

Η υπεριώδης ακτινοβολία αποτρέπει την ανάπτυξη των βακτηριδίων με την καταστροφή του πυρήνα DNA συνεπώς τα καθιστά αδύνατα (ανοσοποιεί) να αναπαραχθούν. Η λάμπα υπεριώδους ακτινοβολίας λειτουργεί σε συχνότητα 253,7 nm, η οποία είναι η πιο αποτελεσματική ακτινοβολία κατά των βακτηριδίων.

Όλα τα βακτήρια και οι ιοί καταστρέφονται με την υπεριώδη ακτινοβολία πολύ πιο εύκολα από κάποια άλλα.
Η τεχνολογία υπεριώδους ακτινοβολίας της  συσκευής UV είναι πιο αποτελεσματική ενάντια όλων των βακτηριδίων, συμπεριλαμβανομένου και των πιο επίμονων παθογόνων ενδεικτικά αναφέρουμε το e-coli, σαλμονέλα, ηπατίτιδα κ.λπ.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον NSF & WQA επιβεβαιώνει ότι το σύστημα υπεριώδους ακτινοβολίας, είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στο κρυπτοσπορίδιο.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΙΩΔΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ

ΥΠΕΡΙΩΔΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ

Η υπεριώδης ακτινοβολία είναι ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία με μήκος κυμάτων μικρότερο του φυσικού φωτός αλλά μεγαλύτερο των ακτίνων χ

ΦΑΣΜΑ ΥΠΕΡΙΩΔΟΥΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ – ΟΡΑΤΟ ΦΩΣ

Το “φυσικό φως” που βλέπουν τα μάτια μας διαμορφώνει ένα μικρό μέρος του συνολικού φάσματος.

Το φυσικό φως εκτείνετε από το γνωστό μπλε, πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο. Το κόκκινο φως είναι πιο αχνό από τα χρώματα φυσικού φωτός και το μπλε είναι το πιο ζωηρό.

Πέρα από το φάσμα του κόκκινου φωτός υπάρχουν και οι υπεριώδεις ακτίνες “Χ” και “Γ”

TI EINAI TO UV?
Η υπεριώδης ακτινοβολία χωρίζεται σε 3 ζώνες :

UVA ακτινοβολία (320 έως 400nm) που ευθύνεται για το καλοκαιρινό μαύρισμα.

UVB ακτινοβολία (280 έως 320nm) που προκαλεί τα ηλιακά εγκαύματα και καρκίνο του δέρματος.

UVC ακτινοβολία (200 έως 280nm) που απορροφάται από το DNA και προκαλεί γενετικές βλάβες και αδρανοποιεί τα βακτήρια και τους ιούς. Ονομάζεται “μικροβιοκτόνος”.

UVC ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ.

H ακτινοβολία UV είναι η πιο συνήθης παραγωγή θερμότητας στις υδραργυρικές αχνώδεις λάμπες χαμηλής και μέτριας έντασης.

Η ενέργεια εκπέμπεται στα 253,7 nm και έχει αποδειχθεί ότι είναι η πιο αποτελεσματική ακτίνα φωτός ενάντια στα βακτήρια.